+
Alle os, der gerne vil eje bare lidt af dens formidable evne til at klare en hvilken som helst situation - og stadig strutte og smile guld til verden.
Pluk løs
Behøver vi skrive, at du bare kan plukke (og spise) løs - men gør det inden planterne får for meget sommersol i nakken. For med solens stråler træder bitterstofferne frem. De er godt nok Mælkebøttens særkende, men det kan blive for meget af det gode. Plantens blade smager bedst - og lidt i stil med ruccola - som spæde.
Spises kan også de fine gule blomsterhoveder. Nogen dyper dem i pandekagedej og fremtryller små smørstegte mundfulde, fulde af forår. Gourmet kokke anvender dem i ragout.
Tip: Syns du tiden løber for hurtigt fra bøtterne i din plæne, slår du bare græsset - og mælkebøtterne vil i løbet af nul-komma-fem sætte nye blade i verden til din sommersalat - og yndlingste.

HC er er en af Solarays fire kørende konsulenter – han er vild med de gyldne pletter i hans græsplæne. Her får du derfor: HC’s formidabelt sunde mælkebøtte-te!
Ingredienser:
- En håndfuld friske mælkebøtteblade og et par gyldne blomsterhoveder til pynt
- Postevand
- Honning eller citronsaft (valgfrit, til smag)
Sådan gør du:
- Vælg de spæde, lyse og friske mælkebøtteblade. Pluk dem fra områder, hvor der ikke er blevet sprøjtet eller hvor biler har efterladt en sky af os. De kan være din have. Eller
en eng, du har tillid til. - Vask bladene grundigt under rindende vand for at fjerne snavs og urenheder.
- Bring vandet i kog i en gryde.
- Tilsæt de rensede mælkebøtteblade til det kogende vand oglad det simre i ca. 5 minutter for at udtrække næringsstoffer og andre sundhedsmæssige fordele fra bladene.
- Fjern gryden fra varmen og lad teen trække i yderligere 5-10 minutter. Det vil give bladene tid til at frigive al deres fine smag og de mange fine næringsstoffer til teen.
- Brug si eller te-æg til at filtrere og fjerne de brugtemælkebøtteblade.
Har du lyst, kan du tilføje lidt honning eller citronsaft for at give teen en sødere eller friskere smag. Hæld teen i din flotteste te-kande - gerne én, der afslører det smukke indhold. Nyd den varm. Du kan også afkøle og servere over is som forfriskende iste.
Det er skægt. Smukt. Sundt - og hamrende nemt. Skal du ikke prøve?
Mælkebøtterod i Solarays produkter
Mælkebøtter regnes for at være sprængfyldte af antioxidanter foruden vitaminer og mineraler som eksemplevis A- og C-vitamin, jern og calcium. Det gælder ikke mindst roden, som er den du oftest vil finde på ingredienslisten hos Solaray. Mælkebøttens rod anses for at
- støtte leverens funktion
- bidrage til en normal mave- og tarmfunktion
- samt bidrage til en normal fordøjelse.