Dine knogler er under konstant renovering

Faktisk får du nyt skelet hvert 7. år. Cal-Mag Citrat er Solarays bidrag til dit knogle-fokus. Her får du et lille festskrift til ære for dine 226 af slagsen...

Hurra for dit skelet! Uden det ville du synke sammen som et siv – og med det være sagt: Hvor ofte værdsætter du dine 206 knogler?
Du blev født med 300, og en del af dem er gennem tidenvokset sammen. De er over det hele og alle slags; korte, lange, flade og
finurlige – og fælles for dem er, at ideen om en knastør, knækbar struktur,
hører tegneserier til.

10-15 % udskiftes hvert år
Knoglevæv er nemlig levende og dit skelet er under konstantrenovering. Hvert år udskiftes ca. 10-15 % af knoglevævet hos en voksen, og det tager rundt regnet 7-10 år for kroppen at udskifte samtlige knogleceller. Hvorefter du i princippet har et nyt skelet!

2/3 calcium, 1/3 kollagen
Det er det levende protein, kollagen, der sørger for, at ditskinneben er robust overfor belastninger og kan tåle spark af en vis styrke.
Mens calcium sørger for at give knoglerne den karakteristiske hårde og stive overflade. Det oftest calcium, vi forbinder med knogler, og fordelingen er da også to tredjedele calcium mod en tredjedel kollagen.

I knogledepoterne opbevares foruden calcium, som kroppens øvrige funktioner kan hente forsyninger fra, også stoffer som magnesium, fosfat
og kalium.

Mindre aktivt protein med alderen
Fordelingen mellem kalk og protein forskyder sig igennemlivet, så du gradvist får mere kalk og mindre aktivt protein i dine knogler.
Knoglemassen er størst fra du er 20-30 år. Herefter mister vi årligt godt 1 procents knoglemasse – lidt hurtigere for kvinder, når det stabiliserende østrogen bortfalder ved overgangsalderen.

Et biokemisk mirakel
Udover at være et biokemisk mirakel, er dit skelet også dinfysiske væbner. 24 ribben beskytter hjerte, lever og lunger og kraniet din hjerne. I rygsøjlen opbevares rygmarv, der er en del af centralnervesystemet og fungerer som stødabsorbering for hjernen.

Cal-Mag Citrat – i flere varianter
Cal-Mag Citrat-serien er en unik kombination afcalcium og magnesium udviklet til vedligeholdelse af knogler og tænder. En del af calcium og magnesium er bundet til naturlig citronsyre, så det danner et organisk kompleks.

Cal-Mag Citrat findes i tre varianter og flere størrelser. Cal-mag Citrat, Cal-Mag Citrat med Vitamin D og Cal-Mag Citrat med vitamin D og K2

Calcium er nødvendig for vedligeholdelse af normale knogler og tænder, og bidrager til en normal muskelfunktion. Magnesium bidrager til vedligeholdelse af normale knogler og tænder og til en normal muskelfunktion.

Cal-Mag Citrat ligger i en urteblanding beståendeaf Alfalfa, Mælkebøtte, Broccoli, Persille.