Test og kontrol

Vi ved hvor vigtig testning er for kvaliteten - fra råmaterialerne ankommer til produktionen til kontrol af det endelige produkt.

I det følgende gennemgås trin for trin de testmetoder der anvendes for ingredienserne på deres vej fra produktions- og laborato- riefaciliteterne til den endelige emballering og forsendelse, og til produktet til sidst når dig.

Modtagelse
Det første der sker, når råvarerne leveres er, at de kommer i karantæne. Det sker for at sikre, at råvarerne ikke bruges før de har gen- nemgået en lang række tests, der sikre deres kvalitet i henhold til dokumentation.

Prøveudtagning
Beholderen med råmaterialerne føres derefter til et “rent rum” hvor der udtages prøver med sterilt værktøj for at forhindre forurening.

Prøverne pakkes og mærkes med et nummer, som følger dem hele vejen gennem fremstill- ingsprocessen til det færdige produkt.

Indledende sensorisk testning
Den første sensorisk testning udføres, når materialet modtages fra råvareleverandøren. Hvordan ser råvaren ud, hvordan føles, lugter og smager den. Dette er især vigtigt i forhold til urter, som kan variere i farve fra batch til batch. Det kan skyldes at urterne er blevet høstet på forskellige tidspunkter af året, eller at vækstbetingelserne har været forskellige. Svarene på testene skal følge strenge krav ellers afvises ingredienserne med det samme.

Test af fysiske egenskaber
Derefter testes hver prøve for indhold af fugt, partikelstørrelse og densitet for at sikre, at det ligger inden for fastsatte standardgrænser.

Disse egenskaber vil nemlig påvirke, hvor meget af råvaren, der kan lægges i en kapsel eller tablet, og hvor godt det kan blandes med andre ingredienser.

Laboratorietestning
Prøverne sendes derefter til et laboratorium for at blive testet for identitet, styrke og renhed.

Mikrobiel testning
Det mikrobiologiske laboratorium tester også prøverne for en lang række mikroorganismer bl.a. for patogener, gær og skimmelsvamp.

Identitet og styrke
I laboratoriet testes prøverne for identitet for at sikre, at prøven svarer til dokumentationen fra leverandøren. For ekstrakter med garan- teret potents, testes prøven for specifikke fytonæringsstoffer og mængden heraf, ved hjælp af flere tests. Også vitaminer og mineral- er testes for at specifikationer opfyldes.

Test for forurening
Urterne testes for pesticider og herbicider. Mineraler og urter screenes også for tung- metaller, herunder cadmium, bly og kviksølv for at sikre, at de opfylder fastsatte øvre grænser. Mange af produkterne screenes for tilstedeværelsen af f.eks. gluten ved hjælp af såkaldte ELISA teknikker.

Bestråling
Siden 2007 er urterne screenet for mulig bestråling, så de opfylder EU´s standarder. Vi accepterer ikke bestrålede urter i nogen af vores produkter. Først efter alle disse tests bliver råmaterialerne frigivet fra karantæne. Men testene slutter ikke her!

Test af stabilitet
De færdige produkter placeres i et temperatur/ luftfugtighedskammer, hvorved stabilitet over tid kan måles. De fleste af produkterne har en holdbarhed på 1 år – 3 år. Hver label bliver mær- ket med batch nummer og en bedst før dato.

Kontrol af etiketter
Og endelig for at sikre at alle udsagn på pro- dukternes etikette overholder den gældende lovgivning, bliver de sendt til gennemsyn i både Forsknings og Udviklings afdelingen samt den Juridiske afdeling.

Solaray garanterer de mest naturlige ingredienser, vi kan finde. Vi tilbyder produkter, der indeholder:

  • naturlige hjælpestoffer og fyldstoffer (nogle produkter har ingen)
  • vegetabilsk cellulose (som en enterisk coating til kapsler)
  • naturlige sødestoffer (xylitol, fructose, sorbitol)
  • naturlige farver (opnået fra planter)
  • naturlige smagsstoffer (ægte kakao og Vanilla)
  • naturlige konserveringsmidler (vitamin E og rosmarinekstrakt)

Hvad du ikke vil finde i Solaray produkter
Du vil ikke finde nogen ingredienser, såsom aluminium-, FD & C-farver, majsstivelse med høj fructose, monosodiumglutamat (MSG) og andre tilsætningsstoffer.

Vi leverer Solaray-produkter, som opfylder den seneste forskning samt de løbende ønsker og kriterier fra behandlere, helsekost- butikker, apoteker samt specialhandel.

Du vil ikke finde følgende i Solaray produkterne:

  • kunstige smagsstoffer
  • kunstige farver
  • kunstige konserveringsmidler
  • kunstige sødestoffer