Solaray 1973-2023

1973: Jim Beck grundlægger Solaray
En ung medicinuddannet mand ved navn Jim Beck vender tilbage fra Vietnamkrigen, plaget af fysiske og psykiske mén, som ingen læger på det tidspunkt havde været i stand til at lindre.
Inspireret af oprindelig urte-viden
I stedet begynder han systematisk at interessere sig for planteremedier, urteblandinger efter gamle recepter og ekstrakter af blomster, rødder og bark, som har været anvendt gennem århundreder af nordamerikas oprindelige befolkning, indianerne.
Udviklede de første 40 formularer
Snart er hans ydmyge hjem i bjergene forvandlet til et intermistisk og visionært testanlæg. Badekarret er den centrale facilitet, og her bliver de første 40 formularer udviklet, som over de næste årtier skal vokse til over 900 forskellige løsninger i sortiment over hele verden.
Mission: At hjælpe andre til helbred
Jim opdager på egen krop, hvordan hans formularer har en øjeblikkelig og vedvarende betydning for hans velbefindende, og missionen om at hjælpe andre er født.
Naturens kræfter er nøglen
Solaray er grundlagt ud fra en klippefast tro på, at planteriget og naturens undere besidder nøglen til vores velbefindende. 50 år senere er det udgangspunkt stadig det samme.
1991: Solaray kommer til Danmark
Solaray kommer til Danmark i 1991, da familien Svane, grundlægger Natur Energi Aps og importerer CranActin som det første Solaray produkt på dansk grund. I dag har Natur Energi Aps +100 produkter i sortimentet.