Giraffens hjerte er skævt – hvad ved du om dit?

Ved du for eksmpel, at dit hjerte på en god dag vil pumpe 7.200 liter blod igennem din krop - wauv!

Hvis vi overhovedet kan tale om et gennemsnitligt hjerte… er det nogenlunde på størrelse med en knytnæve. Vejer under et halv kilo. Men hvilken power, det lægger for dagen!

Måske ved du, at det pumper rundt regnet 115.000 gange i døgnet – året rundt – hvilket giver omkring 3 milliarder slag i et gennemsnitligt liv. På en god dag vil det pumpe 7.200 liter blod igennem din krop – wow!

Vi har fundet en håndfuld godt og blandet, seriøse og fjollede, facts om det fine hjerte, så vi sammen husker at fejre det – det utrolige kraftværk, lige dér til venstre i brystkassen.

Og har du lyst at læse om Solarays hjertehjælper, RegActiv, så er det her:

 

Sjove facts om hjertet

 • Latter er godt for dit hjerte. Det reducerer stress og giver et boost til dit immunforsvar
 • Hjertet består af ventrikler, ventiler og forskellige arterier og vener, og hvis du kunne brede blodkars-systemet ud, ville det strække sig over næsten 100.000 kilometer
 • Det er et elektrisk system, der styrer dit hjertes rytme. Det kaldes hjerteledningssystemet. Dets hovedfunktion er at sørge for, at det blod, der cirkulerer i kroppen, er fyldt med ilt.
 • Da der er tale om et elektrisk system, kan hjertet derfor fortsætte med at slå, selv når det er koblet fra kroppen. 
 • En kvindes hjerte slår lidt hurtigere end en mands.
 • Dit hjertes bankende lyd skyldes, at hjertets ventiler åbner og lukker.
 • Verdens mindste hjerte – har eventyrfluen, som er en slags hveps.
 • Verdens største hjerter – blandt samtlige pattedyr har hvalerne.
 • De hurtigste hjerteslag – har den amerikanske pygmæspidsmus. Hjertet slår 1200 slag i minuttet. Pygmæspidsmus er det mindste pattedyr i verden.
 • Giraffen har et skævt hjerte, hvor hjertets venstre ventrikel er tykkere end den højre. Det skyldes, at venstre side skal sørge for at pumpe blodet hele vejen op gennem giraffens lange hals for at nå giraffens hjerne. 
 • Den ikoniske hjerteform som symbol på kærlighed menes traditionelt at komme fra silphiumplanten, som blev brugt somen gammel form for prævention.

 

Vil du vide mere om RegActiv

Reg’Activ er sammensat af flere ingredienser: Plantesteroler, L. fermentum ME-3® (En patenteret mælkesyrebakterie) og vitaminerne thiamin (B1), B6, B12, E og folsyre.

Kolesterolniveau
Indtagelse af min. 0,8 g plantesteroler pr. dag bidrager til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet. Reg’Activ indeholder plantesterolerne Lipophytol® (plantesteroler fra skovfyr, 0,8 g pr. 2 tabletter).

Oxidativt stress
E-vitamin bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress.

Hjertefunktion
Thiamin (Vitamin B1) bidrager til en normal hjertefunktion.

Homocystein
Vitamin B6, B12 og folsyre bidrager til en normal omsætning af homocystein.