Lynkursus i antioxidanter og frie radikaler

Hos os får du f.eks antioxidant i Food Caroten, der indeholder beta caroten

Antioxidanter er stoffer, der hjælper med at beskytte cellerne mod skader forårsaget af oxidativt stress, som dannes, når kroppen forbruger ilt – og det er rundt regnet altid.

Deraf kaldenavnet “oxidativt” (oxidering = iltning)

Antioxidanter er altså livsvigtige for menneskekroppen. Vi kunne simpelthen ikke opretholde livet, hvis ikke vores organisme indeholdt reparationsmolekyler som antioxidanter, der hurtigt og effektivt kan neutralisere oxidativt stress.

Oxidativt stress
Vi kalder det oxidativt stress, når der er en ubalance mellem “reaktive” molekyler, kaldet frie radikaler, og kroppens evne til at neutralisere eller reparere uhensigtsmæssige celleforandringer, som sker under celledelingen.

Ustabile molekyler
At frie radikaler kaldes reaktive – er udtryk for at de er ustabile molekyler, der har et ubesat elektron i deres yderste skal. Det er det, der gør dem parate til at reagere med andre molekyler for at få fat i det manglende elektron. Deraf tillægsbetegnelserne “frie” og “reaktive”.

Er både onde og gode
Frie radikaler dannes naturligt som en del af kroppens stofskifte, men kan også dannes som følge af eksterne faktorer som forurening, rygning, alkohol, UV-stråling og visse lægemidler.

Så selvom frie radikaler normalt betragtes som skadelige, er de også nødvendige for en række kropsfunktioner, såsom bekæmpelse af infektioner.

Kroppen kan selv
Kroppen har altså heldigvis naturlige mekanismer til at neutralisere oxidativt stress og frie radikaler – så længe omfanget ikke overstiger kroppens evne til at håndtere dem. Det er hér antioxidanterne kommer ind i biledet.

Eksempler på antioxidanter er Vitamin C og vitamin E, beta-caroten og selen. Antioxidanter findes naturligt i frugt, grøntsager, nødder og korn.

FoodCaroten
FoodCaroten indeholder 15 mg naturlig Betacaroten svarende til 2.500 ug Vitamin A. Cartenoider er farvestoffer, der findes i grønne, gule, orange og røde plantedele.

I dag er der fundet mere end 300 carotenoider, hvoraf Beta-caroten er den mest kendte af carotenoiderne.

Betacaroten fungerer som et pro-A-vitamin, hvoraf kroppen selv omdanner den mængde A-vitamin, der er behov for.

A-vitamin vedligeholder normale slimhinder, normal hud, normalt syn og bidrager til en normal omsætning af jern og til immunsystemets normale funktion.

C-vitamin 500 mg. (kapsel)

C-vitamin med 500 mg L-ascorbinsyre samt Hyben og Acerolafrugt i én kapsel. Vitamin C bidrager til immunsystemets normale funktion.

Bidrager ligeledes til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar, brusk, tandkød, tænder og hud.

Og ikke mindst til et normalt energistofskifte og til at mindske træthed og udmattelse.

What’s not to like?