Myreflittige magnesium

Er der et mineral, der er populært lige nu, så er det magnesium - nødvendig i over 300 enzymprocesser i kroppen. Og så er det let at spise sig til ...

Måske ved du allerede alt om det myreflittige mineral, der indgår i over 300 forskellige enzymprocesser i din krop?

Ellers får du her et hurtigt overblik. Stadigt flere har nemlig opdaget mineralet med de mange fordele. Som du kan spise dig til, når du husker det grønne, nødderne og alt det det gode. Og ellers kan et godt magnesium-tilskud være din wingman…

Magnesium er et mineral, der primært befinder sig i kroppens skelet og muskler. Sammenlagt har et voksent menneske omkring 24 mg magnesium i kroppen, men eftersom kroppen ikke selv kan danne mineralet, skal det tilføres gennem en sund og varieret kost – eller gennem et supplerende kosttilskud.

I alle magnesium- kosttilskud fra Solaray indgår magnesium i citrat-form. Det betyder, at magnesium-molekylet er bundet til citrat, som er ion-formen af citronsyre, som naturligt findes i planter, frugter og bær.

Hvad er magnesium godt for? 

Magnesium er et vigtigt mineral at få nok af, idet det indgår i mere end 300 forskellige enzymatiske processer i kroppen. Magnesium bidrager bl.a. til

 • At mindske træthed og udmattelse
 • En normal elektrolytbalance
 • Et normalt energistofskifte
 • Nervesystemets normale funktion
 • En normal muskelfunktion
 • En normal proteinsyntese
 • En normal psykologisk funktion
 • Vedligeholdelse af normale knogler
 • Vedligeholdelse af normale tænder
 • Celledelingsprocessen

Overordnet er magnesium med til at opretholde kroppens funktioner og få dem til at spille sammen for din sundhed.

Spis dig til magnesium

Heldigvis er det nemt at fylde sine magnesium depoter gennem den mad, vi spiser.

Mineralet findes bl.a. i mørkegrønne bladgrøntsager som spinat og grønkål. Men som med alt andet, kan grøntsagen være både rig og fattig på de vigtige næringsstoffer, alt efter opbevaringsforhold, produktionsmetode, vejr- og jordbundsforhold. Magnesium fås også i mandler, frø, kornprodukter, mælk og kød. Spiser du sundt og næringsrigt, burde dit daglige indtag være dækket.

Hvis du imidlertid – som mange af os – ikke helt får dækket dig ind, 24/7- året rundt – er der flere kosttilskud med indhold af magnesium at vælge imellem, når du vælger et kosttilskud fra os. Det er et princip i alle vores magnesium-produkter, at du samtidig får et skud urter.

Hvornår på dagen?

Du kan tage magnesium på alle tidspunkter af dagen. Mange vælger at tage deres magnesiumtilskud om aftenen inden sengetid. Tag altid dit magnesium kosttilskud i fortbindekse med et måltid og drik et glas vand.

Magnesium Citrat

Magnesium Citrat indeholder udelukkende magnesium, der – som navnet siger – leveres i form af citrat. Derudover indeholder Magnesium Citrat en blanding af fire urter:

 • alfalfa (urt)
 • mælkebøtte (rod)
 • persille (urt)
 • broccoli (blade, grene og stængel).

Tilskuddet indeholder 250 mg magnesium i form af citrat pr. daglige dosis, er vegansk og indeholder derfor ingen ingredienser af animalsk oprindelse. Daglige dosis er 2 kapsler til voksne. Magnesium Citrat findes i flere varianter, 90, 180 og 270 kapsler

Læs mere om Magnesium Citrat

Cal-Mag Citrat med D

Cal-Mag Citrat med vitamin D indeholder, udover magnesium, også calcium og D3-vitamin. Også her lagt i en urteblanding af fire urter, alfalfa, mælkebøtte, persille, broccoli.

D-vitaminbidrager bl.a. til et normalt fungerende immunforsvar, men også til optagelsen og udnyttelsen af calcium samt til et normalt calciumindhold i blodet. Om Calcium hedder det, at det “bidrager til en normal muskelfunktion, normale knogler og normale tænder”.

Også Cal-Mag Citrat med D-vitamin er vegetarisk. Man skal have 3 kapsler dagligt for at få 250 mg magnesium, 500 mg calcium og 25 mcg D-vitamin. Cal-Mag med Vitamin D findes i tre varianter, 90 kapsler, 180 kapsler og 270 kapsler.

Læs mere om Cal-Mag Citrat med D

Cal-Mag Citrat med D og K

Her er en veriant, der er særligt udviklet til at vedligeholde knogler og tænder. Med indhold af både magnesium, calcium, D-vitamin og K2-vitamin er der fokuseret på en synergetisk sammensætning af vitaminer og mineraler, som alle bidrager til vedligeholdelse af dit skelet. Ligesom de andre magnesiumtilskud fra Solaray, indeholder Cal-Mag Citrat med D- og K2-vitamin også selvfølgelig urteblandingen, som beskrevet ovenfor.

Og hvad er så det særlige – Vitamin K selvfølgelig. Vitaminet fås hos os fås i form af menaquinon-7, der en helt naturlig form for K2-vitamin – og om hvilket vi må sige, at det bidrager til at vedligeholde normale knogler og en normal størkning af blodet.

Ligesom de øvrige versioner er tilskuddet vegetarisk. Der skal tre kapsler til for at opnå den anbefalede dosis på 250 mg magnesium, 500 mg calcium, 25 mcg D-vitamin og 50 mcg K-vitamin. Cal-Mag Citrat med D-vitamin og K2-vitamin henvender sig til voksne.

Læs mere om Cal-mag med D og K2

Cal-Mag Kids med C-vitamin og D-vitamin

Ikke glemme de mindste… Fra 3 år gælder denne version, som selvfølgelig smager af frugt. Der er tale om tyggetabletter og calcium er hentet fra koralrevet Okinawa ud for Japans kyst. Spiser dit barn ikke helt nok – eller ikke helt nok af det gode – kan det være en støtte i perioder.

Cal-Mag Kids giver dit barn 100 mg magnesium, 360 mg calcium, 10 mcg D-vitamin og 20 mg C-vitamin pr. daglig dosis, som er to tabletter.

Læs mere om Cal-Mag Kids

Koralkalk

Er du voksen, og vil du også helst tyggetabletter – bliver du glad, når du første gang smager vores Okinawa Koralkalk. Den indeholder selvfølgelig også magnesium, og du bliver ikke snydt, hvad indholdstoffer angår.

To tyggetabletter indeholder 350 gram calcium fra det calciumrige japanske koralrev, foruden 100 mg. magnesium. Tabletterne er naturlig sødet med sorbitol.

Læs mere om Koralkalk