Vidste du det om ingefær?

I Solarays produkter støder du ofte på ingefær. Du kender sikkert til dens fantastiske egenskaber - her får lidt ekstra info om den berømte stængel-rod

Ingefær er et vidunder, som de fleste danskere har stiftet bekendtskab med. Som te, ingrediens i madlavningen, ingefærshot eller kosttilskud. Ja, sågar som bolsje- og vingummismag.

Ingefær er kort og godt urternes “superstar”.

Og ligesom sine plantesøstre, kardemomme og gurkemeje, har den saftige knoldvækst forlængst vundet vores vesterlandske hjerter efter at have været brugt i asiatisk madlavning i mere end 4.000 år.  

Tak til de arabiske handelsmænd, der i sin tid bragte den til Europa!

Støtter fordøjelsen

Ingefær er først og fremmest kendt for sin karismatiske duft og friske smag – men også som ”superfood” med mange helbredsmæssige og gavnlige effekter.

De aktive stoffer i den knoldede stængel-rod formodes at være antioxidanter, gingeroler og aromatiske olier. Og mens roden gennem årtiusinder har været anvendt til sundhedsmæssige formål i Asien, ved vi med sikkerhed i Europa, at ingefær støtter fordøjelsen og bidrager til tarmens normale funktion.
 
Ingefær – på latinsk kaldet zingiber – tilhører en plantefamilie, der omfatter ikke færre end 130 arter. Herunder altså også kardemomme og gurkemeje.

Krop, der ligner et horn
 
Man mener, at zingiber kommer fra sanskritordet stringa vera, der betyder ’krop formet som et horn’ og hentyder til ingefærens udseende.

Den spændende del af planten kaldes rhizomet. Det er den del, der vokser lige omkring jordoverfladen. Rhizom betyder nemlig ‘stængel, der gror under jorden’ – og det er den del man bruger. Stænglen kan danne både skud og rødder.

Plant den selv!

Selve planten kan blive op til 1,3 m og kræver sol og et fugtigt klima for at trives. Den er derfor udbredt i troperne. Herhjemme er det dog muligt, at ingefær kan dyrkes udendørs om sommeren, så hvorfor ikke prøve? Det er nemlig let at komme i gang.

Ingefær skal først fremdyrkes indenfor i en potte. Lægge et stykke af stænglen/roden vandret i en potte og dæk den med et tyndt lag jord. Efter et par uger vil den begynde at spire.

Fordi ingefær støtter fordøjelsesprocessen og tarmens funktion – finder du den som ingrediens i de fleste af Solarays fordøjelses-produkter. Se dem her:

Ingefær

Ingefær fra Solaray indeholder 550 mg ingefær. Du anbefales 1 kapsel daglig med et mpltid mad, men kan med fordel tage op til 3, svarende til 1650 mg).

Ingefær støtter fordøjelsen og bidrager til tarmens normale funktion.

Digestaway

Digestaway indeholder 15 planteenzymer, L-glutamin og urter

Bl.a. ingefær og lægestokrose, som bidrager til en normal fordøjelse.

Tarm i Form

Tarm i Form indeholder bark fra grå valnød, figen, sveske, aloe vera, ingefær, irsk mos, pebermynte, purshianabark, burrerod og magnesiumcitrat.

Ingefær og pebermynte bidrager begge til en normal fordøjelse.

Mave i Form

Mave i Form indeholder papayablade, pebermynte, fennikelfrø, ingefærrod, gul ensian rod, spansk peber frugt, irsk mos og bark fra grå valnød.

Pebermynte, fennikel, ingefær og gul ensian bidrager alle til en normal fordøjelse. Fennikel afhjælper oppustethed.

Elmebark

Elmebark er en kilde til planteslim, som støtter slimhinderne i fordøjelseskanalen.