En overskrift som mange sikkert vil tænke er en kvindeting, men det som ligger nedenunder de 3 ord er til begge køn.
Din hud, dit hår og neglene afspejler mange biokemiske ubalancer, der kan være i kroppen. Ubalancer som kan skyldes ernæringsmæssige mangler eller overforbrug af visse nærings- eller nydelsesmidler. Hvor man i farten glemte at det var nydelses-midler og ikke hverdags-midler.
Emotionelle påvirkninger viser sig også meget tydeligt på huden og efter lidt længere tid vil mange opleve udfordringer med deres hår. Mange oplever at huden bliver irriteret, tør eller mere fedtet, der kan også tilkomme lidt flere linjer eller evt. rynker bliver lidt dybere.
Kosmetikindustrien lever højt og godt på, at vi indkøber produkter i forhold til de udfordringer vores ovennævnte kropselementer giver os. Det er blot meget sjældent at gevinsten er som ønsket. Det er ikke deres fejl. Det skyldes at vi til tider overhører de vise ord, der lyder – skønhed og velvære kommer indefra.
Det allervigtigste er at starte med at betragte, justere og optimere det som vi indtager. Hvis det er på plads og kroppen, og dermed hud, hår og negle, får de næringsstoffer som de har brug for, for at kunne fungere optimalt, så kan der investeres i kropsplejeprodukter, og effekten vil være nemmere at opnå. Der er med garanti penge at spare, for antallet af produkter til udvortes brug vil blive reduceret, for behovet vil være mindre.

Huden
Huden er med et overfladeareal på ca. 1,5 m2 og ca. 3 kilo et af vores største organer og danner den ydre grænse mod omverdenen. Huden holder på varme og fugtighed i kroppen. Huden skaffer os information om omgivelserne gennem små nerveender, receptorer, som registrerer berøring, tryk, varme, kulde og smerte. I huden findes talgkirtler, der producerer talg, som smører huden og bevarer hudens elasticitet, samt svedkirtler, som producerer sved, der bidrager til reguleringen af temperaturen. Små blodkar i huden trækker sig sammen eller udvider sig ligeledes som et led i reguleringen af temperaturen i kroppen. Hår og negle bidrager også til at beskytte os.
Huden beskytter kroppen mod påvirkninger udefra som varme, kulde, stråling eller bakterier og medvirker til at holde et stabilt indre miljø. Huden er bundet fast til knoglerne og vævet. Normalt huser huden mere end 100 forskellige bakteriearter og flertallet af disse bakterier er gavnlige og øger sandsynligheden for at angreb fra mikroorganismer afværges.
Huden forsynes basalt set indefra med næringsstoffer og væske, og hovedparten af alle affaldsstoffer optages ind i og føres væk via blodbanen.
Neglene
Neglen er et produkt af overhuden, svarende til hudens 3 døde. Vi har negle for at beskytte vores finger- og - tåspidser.
Fingerneglen vokser 1/10 mm i døgnet og ved fjernes en negl tager det ca. 3-4 mdr. for neglen at vokse ud igen. Tåneglen vokser 1/40 mm i døgnet og det tager 2-3 gange så lang tid for en tånegl at vokse ud igen som en fingernegl.
Hver negl vokser med sin egen hastighed. Som hovedregel gælder det, at jo længere det yderste fingerled er, desto hurtigere vokser neglen. Pegefingerens vokser derfor hurtigst hos de fleste, og hos andre kan det være langemandens negl, mens tommelfingerneglen vokser langsomst, fordi tomlen mangler det næstyderste af de tre normale fingerled.
Undersøgelser tyder på, at negle vokser hurtigere, hvis de files ofte, samt om sommeren, og særligt hvis man under 30 år.
Neglen er 1 - 1,5 cm. Lang og kan blive optil max. 4 cm. Den er 1/3 mm. Tyk og konveks ( opadvendt bue) fra side til side og forfra - bagtil, kan blive op til 1 mm, tyk. Formen kan dog variere. Tykke negle ses som lidt hvide / gullige negle. Tynde negle ses som lidt lyserøde negle.