Tel: 4816 1213
  • Velkommen
  • Produkter 
    • Produktoversigt
    • Produktbehov
  • Blog
  • Feel Good 
    • Book en tid
    • Ha' det godt
  • Natur Energi 
    • Om os
    • Nyhedsbrev
    • Solaray
    • KAL
    • Facebook
    • Instagram
    • Find forhandler
    • Persondata
    • Om Cookies
  • …  
    • Velkommen
    • Produkter 
      • Produktoversigt
      • Produktbehov
    • Blog
    • Feel Good 
      • Book en tid
      • Ha' det godt
    • Natur Energi 
      • Om os
      • Nyhedsbrev
      • Solaray
      • KAL
      • Facebook
      • Instagram
      • Find forhandler
      • Persondata
      • Om Cookies
Tel: 4816 1213
  • Velkommen
  • Produkter 
    • Produktoversigt
    • Produktbehov
  • Blog
  • Feel Good 
    • Book en tid
    • Ha' det godt
  • Natur Energi 
    • Om os
    • Nyhedsbrev
    • Solaray
    • KAL
    • Facebook
    • Instagram
    • Find forhandler
    • Persondata
    • Om Cookies
  • …  
    • Velkommen
    • Produkter 
      • Produktoversigt
      • Produktbehov
    • Blog
    • Feel Good 
      • Book en tid
      • Ha' det godt
    • Natur Energi 
      • Om os
      • Nyhedsbrev
      • Solaray
      • KAL
      • Facebook
      • Instagram
      • Find forhandler
      • Persondata
      • Om Cookies

Uden mad og drikke ...

Af Søs Wollesen

 - duer det virkelig ikke  

Når talen falder på overgangsalderen, er det meget ofte de samme tre emner, som stikker deres hoveder frem: 

  • Hedetur 
  • Humør 
  • Vægt 

  Oplever du også udfordringer i et af ovenstående områder, eller flere af dem, så kig med her, hvis du har lyst til at være opmærksom på din kost. Vi har listet i kategorier, så at du nemt kan se hvilke fødevarer, der kan være gavnlige for dig: 

  Ved hedeture 

  • Bælgfrugter, f,eks. kikærter, quinoa, bønner, linser i alle former og farver. 
  • Fede fisk, f.eks. sild, makrel, sardiner og laks. 
  • Fuldkorn og kerner. 
  • Kål, f.eks. broccoli, rosenkål, blomkål, grønkål, spidskål, hvidkål eller rødkål. 
  • Krydderurter, f.eks. salvie, timian, rosmarin, persille, basilikum eller koriander. 
  • Mørke bær, f.eks. brombær, blåbær, solbær eller goji. 
  • Hørfrø og chiafrø. 

  Ved svingende humør 

  • Eksotiske frugter, alle slags. 
  • Fisk, skaldyr og fjerkræ. 
  • Groft brød med mange kerner og frø. 
  • Kakao og mørk chokolade over 70%. 
  • Rodfrugter, fx rødbeder, pastinak, persillerod og kartofler. 
  • Salater og grønsager i kraftige farver.

   Hvis problemer med vægten 

  • Ananas 
  • Alle slags kål. 
  • Frugter og grønsager i kraftige farver, dog mere grønt end frugt. 
  • Fuldkorn, kerner og frø. 
  • Proteiner, f.eks. kød, fisk, æg, kylling eller bælgfrugter. 
  • Stærke krydderier, f.eks. chili, gurkemeje, cayenne, karry, ingefær og hvidløg. 

  Fra bogen "Hedeturen går til køkkenet" af Søs Wollesen

Previous
Mad-roulade
Next
Linse-deller med karry og kanel
 Return to site
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK