- duer det virkelig ikke
Når talen falder på overgangsalderen, er det meget ofte de samme tre emner, som stikker deres hoveder frem:
- Hedetur
- Humør
- Vægt
Oplever du også udfordringer i et af ovenstående områder, eller flere af dem, så kig med her, hvis du har lyst til at være opmærksom på din kost. Vi har listet i kategorier, så at du nemt kan se hvilke fødevarer, der kan være gavnlige for dig:
Ved hedeture
- Bælgfrugter, f,eks. kikærter, quinoa, bønner, linser i alle former og farver.
- Fede fisk, f.eks. sild, makrel, sardiner og laks.
- Fuldkorn og kerner.
- Kål, f.eks. broccoli, rosenkål, blomkål, grønkål, spidskål, hvidkål eller rødkål.
- Krydderurter, f.eks. salvie, timian, rosmarin, persille, basilikum eller koriander.
- Mørke bær, f.eks. brombær, blåbær, solbær eller goji.
- Hørfrø og chiafrø.
Ved svingende humør
- Eksotiske frugter, alle slags.
- Fisk, skaldyr og fjerkræ.
- Groft brød med mange kerner og frø.
- Kakao og mørk chokolade over 70%.
- Rodfrugter, fx rødbeder, pastinak, persillerod og kartofler.
- Salater og grønsager i kraftige farver.
Hvis problemer med vægten
- Ananas
- Alle slags kål.
- Frugter og grønsager i kraftige farver, dog mere grønt end frugt.
- Fuldkorn, kerner og frø.
- Proteiner, f.eks. kød, fisk, æg, kylling eller bælgfrugter.
- Stærke krydderier, f.eks. chili, gurkemeje, cayenne, karry, ingefær og hvidløg.
Fra bogen "Hedeturen går til køkkenet" af Søs Wollesen